Youtube har räddat mig i vinter!

Tack vare alla hjältar som filmat sitt fiske och sedan delat med sig av det på Youtube, så har ännu en lång vinter kunnat genomlidas. Snart är det sommar igen!

Mitt nya favoritspö från Fladen Fishing är redo.

Jakt på öppet vatten och Youtube på mobilen

Ännu en vinter har snart lagts i minnet och det börjar bli dags att damma av sommarens fiskeprylar på riktigt. Jag skriver ”på riktigt” för att jag under vintern har haft en liten ”battle” med mig själv, då jag har letat öppet vatten att fiska i under hela vintern trots is, snö och kyla. Jag har faktiskt lyckats ganska så bra trots att jag har min hemvist i Mora i Dalarna. Vintern har varit ganska så mild och det har gjort att en del ställen där det går strömdrag har hållit sig öppna ganska ofta under denna vinter. Fisket har väl gått sådär, måste jag säga, men det har gett mig tillfällen att skaka av mig den långa mörka och kalla säsongen för ett tag. Tillfällen då jag trots kalla fingrar och isdimma i utandningarna har kunnat ägna mig åt att ”sommarfiska”.

Tack alla hjältar på Youtube

Att jag kunnat ägna mig åt att ”sommarfiska” nästan hela vintern igenom är en anledning till att jag har uthärdat väntan på sommaren. En annan anledning är Youtube, för Youtube är idag fullt av små och stora kanaler som ägnas åt fiske. Hjältarna är väl egentligen alla små enskilda fiskefilmare som med små medel sliter och delar med sig av sitt fiske, men jag måste erkänna att det blir de stora kanalerna som får mest av min tid. Tänk när man växte upp när ”Visst Nappar Det” med Bengt Öste och Larz-Thure Ljungdahl var det enda i fiskeväg som visades på en av de två kanalerna, och inte var det speciellt ofta heller. Som man längtade efter varje program! Visst finns det en tjusning i att få gå och längta efter något, men nog tycker jag att det är bättre som det är idag.

Vissa tv-kanaler av idag kör visserligen en del fiske, men inte är det speciellt ofta. Och inte så många avsnitt heller. Nej, Youtube det är grejen det! Där kan man lägga upp i listor i olika kategorier för om man vill se det senare, lägga som favorit med mera, vilket gör att man kan se fiske när man vill. Och visst kan man få gå och tråna och längta även efter ett avsnitt på Youtube i och med att det läggs ut läckra och lockande trailers på kommande avsnitt på nån kanal. Precis så var det för mig nu under vintern när ”Perch Pro” visades på Kanalgratis. Det var nån vecka mellan varje avsnitt och däremellan visades häftigt fiske efter stora Abborrar i välgjorda trailers. Som jag längtade!

Tack Albin Shargi

Det senaste jag tittade på var ”Strike Pro TV” med Albin Shargi som sänds på Kanalgratis, och jag blev glad för att det var både intressant och informativt. Här tar man tid till sig att visa och förklara lite teknik både för hur man fiskar och hur man riggar för olika sätt att fiska jigg. Normalt brukar det vara så snabbt avklarat att man som tittare inte hänger med alls. Iallafall gör inte jag det, och det irriterar mig! I serien ”Strike Pro tv” berättar och förklarar Albin på ett bra sätt samtidigt som kameran zoomar in. Mycket bra, och mer sånt tack! Visst är det produktplacering så det heter duga, men vad gör det när man lär sig nåt!

Albin Shargi förklarar bra om olia tekniker och riggar i nya Strike Pro tv på Kanalgratis.
(bilden fotad från Youtube på datorn)

För er som på något mystiskt vis lyckats missa ”Perch Pro” eller ”Strike Pro tv” så hittar ni dom här nedan. Jag lägger också med lite andra länkar med fiske på Youtube som jag följer och tycker är bra.

Ja nu är Vasaloppet avklarat, vårvindar ryter utanför huset just nu ikväll och idag så droppade det rejält från taken. Detta är några bra tecken på att isarna snart kommer att ge upp och därmed sätta punkt för min vinterjakt på öppet vatten. Så snart börjar det…det riktiga sommarfisket! Jag längtar…

Fiska På!       (och njut av fiske på Youtube)

A S F / M Bozell

 

Strike Pro tv på Kanalgratis

 

Perch Pro 2017 på Kanalgratis

 

Fiskkonservator Lubbe / FKP-GEAR

Denna underhållande skåning behöver knappast någon introduktion.

 

Flukemaster

Amerikansk fisketok som gör mycket om jiggfiske och är väldigt informativ.

 

Stinger Productions

Svenskt välproducerat fiske.

 

JN Innovation

Min fiskande och båtbyggande vän. Det är han som ligger bakom Den Portabala Minibåten.

Han är lite rolig också mellan varven, hahahahah

Om A S F / Magnus Bozell

En helt vanlig pappa och man som älskar i stort sett allt som har med fiske att göra! Fiskar helst med fluga och lätt spinn efter Öring, Harr, Abborre och Gädda i älvar, åar, hav, sjöar och tjärnar. Fiskeintresset började i unga år när jag fick följa med min idol och morfar på bäckmete i Rämmaån i Älvdalen, inkletad i äkta gammal Bäckolja av mormor...

Se Även

Hemulån i Mora är vacker men svår att fiska fluga i

Äntligen är fisket igång på riktigt!

Våren har varit lång, kall och segdragen, men nu är värmen här och fisket har …

Kommentera