Var är vattnet i Siljan?

Var är vattnet i Siljan?

Det ser ut att fattas ungefär 1.5 meter vatten i Siljan, och vikar och grynnor ligger torrt inför stundande lek av allehanda fiskar. Vad är det som händer?!

Ja idag den 27e mars tog jag en tur med fiskespö till Solleröbron, och det som möter mig känns inte bra! Det ser nämligen ut att fattas minst 1.5 meter vatten här mellan Solleröbron och Gesunda!

Det fattas nästan 2 meter vatten i Siljan!

Våren är nästan här och givetvis väntas en vårflod som ska fylla på systemet, men man undrar ju ändå hur det kan bli så här lågt. Jag kan inte minnas att jag sett Siljan stå så här låg på alla de år jag har fiskat här! Jag kan inte låta bli att känna oro inför stundande fisklek då många vikar och grynnor, som är viktiga lekområden, ligger torra just nu.

Fiska På!

A S F / M BOZELL

 

Om A S F / Magnus Bozell

En helt vanlig pappa och man som älskar i stort sett allt som har med fiske att göra! Fiskar helst med fluga och lätt spinn efter Öring, Harr, Abborre och Gädda i älvar, åar, hav, sjöar och tjärnar. Fiskeintresset började i unga år när jag fick följa med min idol och morfar på bäckmete i Rämmaån i Älvdalen, inkletad i äkta gammal Bäckolja av mormor...

Se Även

Hemulån i Mora är vacker men svår att fiska fluga i

Äntligen är fisket igång på riktigt!

Våren har varit lång, kall och segdragen, men nu är värmen här och fisket har …

Kommentera