Sommaren hänger kvar!

Så här mot slutet av september så borde det ha börjat bli höst här i Dalarna, men på nåt sätt så hänger sommaren kvar!

Morötter, tomater, chili och annat gott fortsätter att växa för fullt i fruns trädgårdsland, och abborrarna hänger kvar vid bryggan. Inte så värst många löv har börjat gulna och abborrarna hänger fortfarande kvar vid bryggan och bråkar. Stundtals letar sig kvicksilvret upp till 20 plusgrader och det går fortfarande att traska ner till bryggan i shorts och sandaler.

Det enda som känns som höst är det tidiga mörkret

Abborrarna hänger kvar vid bryggan

Det känns som att naturen bjuder tillbaka för alla sena eller uteblivna vårar som varit, och håller kvar värmen lite längre än vanligt. Själv älskar jag sommar och värme och tackar och bockar, men jag vill ändå inte gå miste om det fantastiska fiske som hösten brukar bjuda på.

Frostigt småkalla morgnar med sprakande soluppgångar i gult och rött när man klär sig varmt, för att man sen får ta av sig plagg efter plagg allt eftersom solen värmer på. Det är hög och klar blå himmel med luft som känns som att den exploderar av syre. Inget av det har kommit än, men idag ska ändå stället för höstabborre testas. Låt hoppas att dom har höst och har samlats, för nu vill jag ha rejäla och många spöböj och knixiga fighter med stor och pigg abborre! Jag vill ha med andra ord ha hösfiske!

Kära läsare och abborrar… vi hörs snart igen…

 

M Bozell – A Swede Fishing

Om A S F / Magnus Bozell

En helt vanlig pappa och man som älskar i stort sett allt som har med fiske att göra! Fiskar helst med fluga och lätt spinn efter Öring, Harr, Abborre och Gädda i älvar, åar, hav, sjöar och tjärnar. Fiskeintresset började i unga år när jag fick följa med min idol och morfar på bäckmete i Rämmaån i Älvdalen, inkletad i äkta gammal Bäckolja av mormor...

Se Även

Hemulån i Mora är vacker men svår att fiska fluga i

Äntligen är fisket igång på riktigt!

Våren har varit lång, kall och segdragen, men nu är värmen här och fisket har …

Kommentera