Jag vilar flugspöt och tittar på solnedgången

Österdalälven öppnar för året

Så kom äntligen 16 maj och första chansen att få vifta med flugspöt efter öring och harr i Österdalälven efter en lång vinters väntan.

Ja 16 maj är ett heligt datum för många fiskare här i bygden, och så också för mig. Detta datum betyder nämligen att det åter blir lagligt att fiska i Österdalälven. Det är med andra ord premiär!

Efter en lång vinters väntan så brukar denna händelse dra många besökare,  och i yngre år kunde man räkna in även mig i den skaran. Det var nu några år sedan jag var med på premiären då annat har lyckats komma ivägen. I år fanns inga hinder och planen var att jag äntligen skulle åka upp och vada ut och ivrigt slänga nån sländimitation på vakande harr och öring. Så var iallafall planen ända tills feber och värk i muskler och leder placerade mig i soffan under en filt!

Liggandes i feber i soffan, inget fiske

Information om fisket och fiskekort i Älvdalen och Nedre Dalälven i Mora

Till alla er som nu planerat en fisketur till Österdalälven från Mora och uppåt, och också lyckas komma iväg, kommer här lite länkar med information om var man frågar om fisket och köper fiskekort.

Dalälven (Mora)

Dalälvens Fvof

Facebook

Dalälven (Älvdalen)

Älvdalens Fvof

Älvdalens Fiskecenter

Skitfiske på er alla nu som ger er upp i älven och ivrigt viftar med flug- och kastspö, och kom ihåg att bete er civiliserat och följa reglerna! ?

Fiska På!

A S F / M Bozell

Om A S F / Magnus Bozell

En helt vanlig pappa och man som älskar i stort sett allt som har med fiske att göra! Fiskar helst med fluga och lätt spinn efter Öring, Harr, Abborre och Gädda i älvar, åar, hav, sjöar och tjärnar. Fiskeintresset började i unga år när jag fick följa med min idol och morfar på bäckmete i Rämmaån i Älvdalen, inkletad i äkta gammal Bäckolja av mormor...

Se Även

Hemulån i Mora är vacker men svår att fiska fluga i

Äntligen är fisket igång på riktigt!

Våren har varit lång, kall och segdragen, men nu är värmen här och fisket har …

Kommentera