Guidat fiske

guidat-fiske-logo

Exclusive Fishing Experience

Med ”Exclusive” så menar jag att exklusiviteten upplevs i hur jag tar hand om dig när vi fiskar, och hur vi fiskar. Jag guidar uteslutande med små grupper, och jag föredrar att fiska med en eller två personer åt gången. Det blir liksom mer tid till allt då. Allt från att fiska till att prata lite strunt eller lösa världens problem vid en härlig brasa. Exklusivitet upplevs också i båtarna jag använder när vi fiskar eftersom varje båt är varsamt byggd för hand av en båtbyggare ifrån Mora. Båtarna byggs enbart här i Mora och det finns inte många av dom. Kolla in bilderna på sidan så förstår du vad jag menar. Ta nu en stund och läs igenom de olika alternativen jag kan erbjuda, så kanske vi kan ta en fisketur tillsammans i sommar du och jag. Jag guidar från maj till så länge vädret tillåter.

Önskar du boka någon annan form av fiske så kan jag ordna det också genom någon av de fiskare jag samarbetar med. Skriv ditt önskemål i mailet så ska jag ordna det. Välkommen!

 

Fiskeguidning i Portabel Minibåt

I den Portabla Minibåten glider du fram nästan ljudlöst, och djur- och naturliv kommer alldeles inpå dig. Båten är så liten och smidig att varenda liten grund vik av sjön noggrant kan undersökas, och skulle en större gädda bita i, ja då får du en åktur du sent kommer att glömma.

Jag guidar oftast med en fiskare i taget men du kan ta med dig en kompis som också vill fiska från denna märkliga båt, för jag har tre båtar. En till dig, en till din kompis och en till mig. Nedan har jag listat de olika alternativ för fiske i Minibåten. Om du vill veta mer om tillgänglighet och priser så skickar du ett mail till mig, så återkommer jag till dig.

Spinn-/haspelfiske i Minibåten

Fiske:
Hapel- och/eller spinnspö.
*Utrustning för lättare till medeltungt fiske finns tillgängligt att hyra.
Vi fiskar efter:
Abborre, Gädda, Öring, Röding och Harr.

Vi fiskar Abborre, Gädda, Öring, Röding och Harr med jigg, jerk, popper, spinnare och andra lättare beten, i både små och stora vatten. Jag själv använder mig av lätt till medellätt utrustning när jag fiskar. Skulle det nu vara så att du riktar ditt fiske efter stor Gädda och slänger beten i de tyngre klasserna, så är det bra om du har din egen utrustning med dig. Som din guide hittar jag rätt ställe åt dig.

Flugfiske i Minibåten

Fiske:
Flugfiske med utrustning från klass 3 till 9.
*Utrustning finns tillgängligt att hyra.
Vi fiskar efter:
Öring, Röding, Harr, Gädda och Abborre.

Att flugfiska från den här lilla båten är helt magiskt. Jag fiskade förut med en flytring och tyckte att den upplevelsen var något utöver det vanliga. Jag hade i början lite svårt att ta steget och byta ut flytringen till en Minibåt, men när jag väl hade gjort det var jag såld. Kalla knän och kall rumpa är nu ett minne blott, och jag är torr och varm när jag kliver i land efter en dags fiske. I alla fall nästan jämt. Jag fiskar fluga efter Gädda, Abborre, Öring, Harr och Röding i stora och små sjöar och åar. Eftersom Minibåten är så pass liten och smidig går det att få med tre båtar i bilen när vi åker iväg på skogen i jakten på fisk. Minibåten har bärremmar så att den kan bäras på ryggen, och om det behövs så går det att bära den en liten bit för att ta sig till vattnet. Det betyder att ingen fisk simmar säkert på skogen längre.

Guidat Flugfiske – Rinnande vatten

Fiske:
Flugfiske med utrustning från klass 3 – 5.
*Utrustning finns tillgängligt att hyra.
Vi fiskar efter:
Öring och Harr.

I området Mora, Orsa, Älvdalen, Särna och Idre så finns det många fina och fiskrika vatten för flugfiske efter Harr, Öring och Röding. Både i rinnande vatten och mindre sjöar och tjärnar.

Dalälven i Älvdalen, Särna och Idre har kanske det bästa fisket eftersom dessa områden har skött regleringen och beskattningen av sitt fiske i många år. Detta gör att det varje år dagligen fångas en hel del Harr på runt 1 kilo, och även en del stora klunsar på 1.5 kilo och mer. Öringen är lite skyggare men finns även den i gott antal. Öringar på 1 – 2 kilo och däröver fångas ofta på fluga ”någonstans” i älven. Eftersom Dalälven flyter rakt igenom byn Älvdalen så kan riktigt bra fiske bedrivas ett stenkast ifrån den lokala puben.

Utöver Dalälven så är Rotälven i Älvdalen och Storån i Idre två intressanta strömmande vatten. I båda finns fin Öring och Harr som med fördel fiskas med lätt flugfiskeutrustning. Att fiska i Rotälven och Storån ger på vissa ställen en känsla av att komma 100 år tillbaka i tiden. Naturupplevelse och fint fiske utlovas.

I Orsa hittar vi den stora vildmarken med många drömska platser som är som tagna ur en text från Lidman eller Smedman. Vi smyger och fiskar i små undangömda vatten med skygg Öring och Harr med flugspö och sinne på helspänn. Strömvatten av intresse inom Orsa är Unnån och Oreälven som på sina ställen håller både fin Öring och Harr.

Platsfiske – Skjuts till fiskestället

Platsfiske – Skjuts till fiskestället

Fiske:
Det du önskar.
*Utrustning som finns tillgängligt att hyra är tält, liggunderlag, sovsäckar, gasolkök med mera.

Som det låter så är det här alternativet för dig / er som inte hittar i området, men ändå vill fiska och sköta er själva. Jag skjutsar då till de ställen som matchar det fiske du / ni vill bedriva. Jag hämtar sedan på avtalad tid, antingen samma dag eller efter flera dagar.

I detta alternativ går det att boka upp till 5 platser, och önskas det att jag ordnar med mat för vistelsen så ordnar jag det mot ett pristillägg.

Norra Dalarna är en stor och på många ställen orörd vildmark, där man ibland kan fiska en hel dag utan att stöta på en annan människa. Däremot får vi ofta sällskap av skogens konung Älgen, och har vi tur kan Björn och Varg komma att korsa vår väg när vi fiskar. Det innebär att det finns många lite ”hemliga” och undangömda fiskeställen i Norra Dalarna, och skulle du vilja ta del av dessa genom att bli guidad av mig så skickar du ett mail till mig där du beskriver vad du önskar.

Väl mött och välkommen!

För mer information och bokning


Klicka här