Femkilos Gös fångad på nät i Orsasjön i februari 2017
Gösen var 65 centimeter lång och vägde enligt fångstmannen cirka 5 kilo. Bilden är lånad med tillstånd.

Gös i Orsasjön och jätteabborre på Sollerön!

En fin Gös på, enligt uppgift, 5 kilo har i dagarna fångats i nät i Orsasjön. Bildbevis och vittnen finns så det är inget rykte. Ett rykte är däremot det jag har hört om att en Abborre av jätteformat ska ha kommit upp på isen i en liten skogstjärn inom Solleröns Fvo.

Gös i Orsasjön

Jag har länge hört rykten om att det ska finnas Gös i Orsasjön, och  att det finns de som fiskar aktivt och också får en del Gös i Orsasjön. Jag har försökt jag reda på vem eller vilka det kan vara, men ännu inte fått tag på någon av dessa mystiska sportfiskare. Igår fick jag iallafall se en av dessa fiskar, om än så bara på bild, när det dök upp ett inlägg på Facebook med bild på en i Orsasjön nätfångad Gös. Gösen ska enligt fångstmannen har varit 65 centimeter och hållit en vikt på 5 kilo, och på bilden i inlägget så ser den ut att vara i fin kondition. Ville du läsa mer så hittar du en länk till inlägget på Facebook längst ner på denna sidan.

Rykte om Abborre i jätteformat!

Jag pratade härom dagen med en styrelsemedlem i Solleröns Fvo och fick höra ryktet om att en jätteabborre ska ha fångats under en pimpeltur på solleröskogen. Nu är det här ett rykte, och vikten som fångstmannen ska ha uppgivit är så galet absurt stort att jag inte ens vågar skriva ut det! Jag vill få tag på och prata med fångstmannen först!

Hur som helst så blev Abborren fångad i en liten tjärn högt upp på skogen inom Solleröns Fvo, och den tjärnen är känd för att hålla grov Abborre av de få som fiskar där. Som sagt så är det ett rykte och inte bekräftat, men fångstmannen är en van fiskare som inte på något vis har något att tjäna på ett sådant här rykte, och jag kommer att försöka få mer info om fångsten innan jag återkommer.

 

Mvh – M Bozell

Länkar

Gös i orsasjön

Om A S F / Magnus Bozell

En helt vanlig pappa och man som älskar i stort sett allt som har med fiske att göra! Fiskar helst med fluga och lätt spinn efter Öring, Harr, Abborre och Gädda i älvar, åar, hav, sjöar och tjärnar. Fiskeintresset började i unga år när jag fick följa med min idol och morfar på bäckmete i Rämmaån i Älvdalen, inkletad i äkta gammal Bäckolja av mormor...

Se Även

Hemulån i Mora är vacker men svår att fiska fluga i

Äntligen är fisket igång på riktigt!

Våren har varit lång, kall och segdragen, men nu är värmen här och fisket har …

Kommentera