Den unika skapelsen Portabel Minibåt byggs i Mora av JN Innovation.
Den Portabla Minibåten som är Jörgens skapelse är en helt fantastisk båt. Lätt att få med sig och väldigt allround, och jag älskar den.

Gäddorna leker…

Det blev ett bompass idag då gäddorna påbörjat leken, men solen gav oss sköna timmar!

sundet-sollerön-minibåt
Minibåten gled smidigt igenom sundet under bron. Ingen broöppning här inte!

Det blev några riktigt sköna och trevliga timmar i minibåten idag. Solen strålade nämligen medan jag och Alexander gled fram i viken viftandes med både kast- och flugspö i jakt på hungriga gäddor.

Vi gled efter ett tag in i en båtkanal i viken, och väl där såg vi rörelser i ytan i kanalens kant som avslöjade att gäddleken hade satt igång. Eftersom en gädda funkar precis som en själv när det är dags för en mysstund, så förstod jag att det skulle bli svårfiskat. Vi chansade på att det ändå skulle lura nån hungrig madam i kanalens djup som ännu inte börjat flörta, eller att nån av de kelsjuka skulle hugga i ilska för att vi trängde oss på mitt i akten.

Vi klev ur båtarna och smög längs kanalens kant i hopp om lyckas lura nån hungrig gädda till hugg.
Vi klev ur båtarna och smög längs kanalens kant i hopp om lyckas lura nån hungrig gädda till hugg.

Alexander hade ett rejält hugg men det var också det enda i fiskväg den här dagen gav. Glädje fanns det ändå gott om, för det blev en sedvanlig fika och mycket trevligt snack i det gnistrande solskenet.

Det blir som det blir när det är som det är – som Svenne Rubins sjunger – men jag tänker inte ge upp! Det är bara att inse att mys går före mat, men snart är myset slut och då brukar iallafall jag få sug efter nåt gott och det vet jag att gäddorna också får! Så…I’ll be back!

Fiska På! (men glöm inte att mysa också)

??

A Swede Fishing / Magnus Bozell

Om A S F / Magnus Bozell

En helt vanlig pappa och man som älskar i stort sett allt som har med fiske att göra! Fiskar helst med fluga och lätt spinn efter Öring, Harr, Abborre och Gädda i älvar, åar, hav, sjöar och tjärnar. Fiskeintresset började i unga år när jag fick följa med min idol och morfar på bäckmete i Rämmaån i Älvdalen, inkletad i äkta gammal Bäckolja av mormor...

Se Även

Hemulån i Mora är vacker men svår att fiska fluga i

Äntligen är fisket igång på riktigt!

Våren har varit lång, kall och segdragen, men nu är värmen här och fisket har …