FLADEN Carolina Rig Kit – Uppdaterad

image

Jag gick förbi fiskeavdelningen på Ö&B och såg ett färdigknutet kit för Carolina Rig från FLADEN.
Kitet inehåller krok, vikt, kula, lekande och är färdigknutet. Det ingår även tre olika jiggar i olika färg, form och längd.
Kitet kostar 59 kronor på Ö&B så jag tänkte att det var ett helt okej pris när man får med allt, färdigt och klart för fiske.

image

Finishen är inte okej
Redan direkt jag öppnade såg jag att knutarna inte var dom bästa, och linan var inte trimmad så bra heller. Jag vet inte vad det är för dimension på linan, men knutarna ser inte ut att hålla måttet. Jag tänker ändå testa hur det fungerar och håller helt ”out of the box”, för att ge det en chans och ärlig bedömning.

image

image

Jag tänker också knyta om en egen tafs för att få något att jämföra hållbarhet och fiskbarhet.

 

Uppdatering 2016-06-07
Testresultat
Efter några timmars fiskande med originaltafsen jämförd med en tafs jag knutit själv, tycker jag så här:

Utförande – 65 %

Som jag skrev så såg jag direkt att knutarna inte var speciellt bra trimmade. Jag trimmade knuten vid kroken men inte de som var knutna i lekande. Det som hände var att det fastnade växtlighet och annan skit från botten på de knutar jag inte trimmat. Trimma alla knutar och du har ett bra kit! (fast du kanske eventuellt ska byta lina helt och hållet) Betyget blir därför strax över medel på utförande!

Funktion – 80 %

Ja, vad kan man säga? Det fungerade ju faktiskt direkt ur lådan som det står att det ska göra. Det som drar ner betyget är återigen knutarna, som i och med att dom är otrimmade gör att det fastnar skit på tafsen. Annars helt okej och jag fick fisk på första kastet, och även en till lite efter det trots att det var riktigt segt fiske. Jag provade allt möjligt som spinnare, popper, rapala och vanlig jigg, men det var denna rigg som gick bäst. Som sagt, trimma knutarna så funkar det bra sen.

Första kastet med en Carolina Rig gav en Abborre.

Hållbarhet – 75 %

Faktiskt trots att jag var skeptisk till kvaliteten på linan och knutarna – vilket jag fortfarande är – så höll den även fast jag testdrog hårt i den. Den höll även för en mindre bottenkänning, så utan vidare och längre test så får detta kit ganska högt betyg för hållbarhet.

Innehåll – Vad följer med – 75 %

Kitet inehåller krok, vikt (sänke), kula, lekande och är färdigknutet. Det ingår även tre olika jiggar i olika färg, form och längd. Längden på jiggarna är från 95mm till 140mm, och kroken är i storlek 2 vilket rätt allround för Abborre. Vikten på sänket är 9 gram.

Prisvärdhet – 80 %

Jag köpte detta kit i fysisk butik på Ö&B, och jag tycker nog att det är rätt så prisvärt med 59 kronor (med reservation för pris i olika butiker) för vad man får med i kitet. Jag hittade några liknande kit och det som låg närmast var ett kit från Darts som kostar 69 kronor på nätet. Där får man i och för sig med 5 olika jiggar, men det kan även ingå frakt vid köp under en viss summa. Det går även att köpa detta kit för 49 kronor på nätet, men som sagt…tänk på frakten. Skulle jag kunna tänka mig att köpa detta kit igen? Svar JA!

ASF -Magnus Bozell

Jag gick förbi fiskeavdelningen på Ö&B och såg ett färdigknutet kit för Carolina Rig från FLADEN. Kitet inehåller krok, vikt, kula, lekande och är färdigknutet. Det ingår även tre olika jiggar i olika färg, form och längd. Kitet kostar 59 kronor på Ö&B så jag tänkte att det var ett helt okej pris när man får med allt, färdigt och klart för fiske. Finishen är inte okej Redan direkt jag öppnade såg jag att knutarna inte var dom bästa, och linan var inte trimmad så bra heller. Jag vet inte vad det är för dimension på linan, men knutarna ser…

Resultat

Utförande - 65%
Funktion - 80%
Hållbarhet - 75%
Innehåll - 75%
Prisvärdhet - 80%

75%

Testet är gjort av mig utifrån helt egna kriterier, hur jag fiskar och vad jag fiskar med...

User Rating: 2.9 ( 1 votes)

Om A S F / Magnus Bozell

En helt vanlig pappa och man som älskar i stort sett allt som har med fiske att göra! Fiskar helst med fluga och lätt spinn efter Öring, Harr, Abborre och Gädda i älvar, åar, hav, sjöar och tjärnar. Fiskeintresset började i unga år när jag fick följa med min idol och morfar på bäckmete i Rämmaån i Älvdalen, inkletad i äkta gammal Bäckolja av mormor...

Se Även

Hemulån i Mora är vacker men svår att fiska fluga i

Äntligen är fisket igång på riktigt!

Våren har varit lång, kall och segdragen, men nu är värmen här och fisket har …

Kommentera