Dags för abborrfiske på skogen!

Igår fick jag höra av en kompis att han hade haft flera stora Abborrar som följt efter utan att hugga.

Jag började genast att gå i spinn och planera att åka till den tjärnen, och jag började fundera på hur jag skulle lura dom när dom inte huggit åt honom. Tankarna gick till drop-shot men ändrades till att börja fundera på off-setkrok och lite olika alternativ på jiggar.

Jag sökte på YouTube efter off set hook och hittade den här videon, som fick bli inspiration och vägledande för dagens fiske…

Off-setkrok med vikt

Själv så tänkte jag köra med viktad off-setkrok och sätta så att dom blir vasskyddade. Jag har en känning av att Abborren leker i den tjärnen just nu, och att dom då håller till inne i vegetationen. Jag har därför valt denna setup och jag har förriggat ett gäng jiggar med cirka 80 cm tafs på, för snabbt byte av bete.

 

riggad-jigg-med-tafs

riggade-jiggar

 

 

Vi får väl se vad dagen bjuder och om jag lyckas att locka någon av de stora Abborrarna i skogen!

 

Fiska På!

A Swede Fishing / Magnus Bozell

Om A S F / Magnus Bozell

En helt vanlig pappa och man som älskar i stort sett allt som har med fiske att göra! Fiskar helst med fluga och lätt spinn efter Öring, Harr, Abborre och Gädda i älvar, åar, hav, sjöar och tjärnar. Fiskeintresset började i unga år när jag fick följa med min idol och morfar på bäckmete i Rämmaån i Älvdalen, inkletad i äkta gammal Bäckolja av mormor...

Se Även

Hemulån i Mora är vacker men svår att fiska fluga i

Äntligen är fisket igång på riktigt!

Våren har varit lång, kall och segdragen, men nu är värmen här och fisket har …

Kommentera