Hem / Mitt Eget Fiske / Dags för abborrfiske på skogen!

Dags för abborrfiske på skogen!

Igår fick jag höra av en kompis att han hade haft flera stora Abborrar som följt efter utan att hugga.

Jag började genast att gå i spinn och planera att åka till den tjärnen, och jag började fundera på hur jag skulle lura dom när dom inte huggit åt honom. Tankarna gick till drop-shot men ändrades till att börja fundera på off-setkrok och lite olika alternativ på jiggar.

Jag sökte på YouTube efter off set hook och hittade den här videon, som fick bli inspiration och vägledande för dagens fiske…

Off-setkrok med vikt

Själv så tänkte jag köra med viktad off-setkrok och sätta så att dom blir vasskyddade. Jag har en känning av att Abborren leker i den tjärnen just nu, och att dom då håller till inne i vegetationen. Jag har därför valt denna setup och jag har förriggat ett gäng jiggar med cirka 80 cm tafs på, för snabbt byte av bete.

 

riggad-jigg-med-tafs

riggade-jiggar

 

 

Vi får väl se vad dagen bjuder och om jag lyckas att locka någon av de stora Abborrarna i skogen!

 

Fiska På!

A Swede Fishing / Magnus Bozell

Om A S F / Magnus Bozell

En helt vanlig pappa och man som älskar i stort sett allt som har med fiske att göra! Fiskar helst med fluga och lätt spinn efter Öring, Harr, Abborre och Gädda i älvar, åar, hav, sjöar och tjärnar. Fiskeintresset började i unga år när jag fick följa med min idol och morfar på bäckmete i Rämmaån i Älvdalen, inkletad i äkta gammal Bäckolja av mormor...

Se Även

Hemulån i Mora är vacker men svår att fiska fluga i

Äntligen är fisket igång på riktigt!

Våren har varit lång, kall och segdragen, men nu är värmen här och fisket har …

Kommentera